Ik heb de afgelopen 10 jaar al voor vele opdrachtgevers mogen werken. Mijn opdrachtgevers zijn o.a.:

CBS, NS Reizigers, KvK Rotterdam, Klaverblad Verzekeringen, Schiphol Asset Management Group, HunterDouglas N.V., Pinknotes, Spaarnelanden N.V., Lely Services B.V., Houthoff Training, IMK, Nico Adriaansstichting, Krachtbedrijf, Stork Foodsystems, Hotel De Beer, Bank Insinger de Beaufort N.V. ThyssenKrupp, ID College, Maaskring Groep, Valveco, Timpaan, Only the Brave, SheConsult, Weleda, UWV (o.a. IRO trajecten) en Athenos Adviesgroep.

Hieronder vind je enkele reacties van ondernemers die door mij zijn begeleid naar een succesvol bedrijf:

(de reacties zijn geanonimiseerd )

Jan, 38 jaar, Projectontwikkelaar:

Mijn doel was met meer souplesse leren netwerken en mijn drempelvrees overwinnen. Dit doel is ruimschoots behaald doordat ik enerzijds inzicht hen gekregen in mijn perceptie over netwerken en deze perceptie te toetsen aan de werkelijkheid. De sessies waren doelgericht. Doordat ik voor de tussen de sessie liggende periodes gerichte aandachtspunten meekreeg heb ik meer uit het traject gehaald dan ik vooraf als doel had opgegeven. Ik zou Ellen aanbevelen aan mensen die zelfbewust zijn en die bereid zijn actief te werken aan hun eigen doelstelling. Ellen is een goed en kritisch klankbord die je overtuigingen ter discussie stelt en samen met jou op zoek gaat wat “echt” is en wat de door jou gecreëerde werkelijkheid is.

Linda, 52 jaar, Marktcommunicatie:

Mijn doelstelling was om te ontdekken waar mijn kwaliteiten en kansen liggen, mijn eigenwaarde te hervinden, advies bij een keuze maken voor mijn werktoekomst en netwerktips te krijgen. Ik heb een nieuwe uitdaging gevonden in het starten als zelfstandig ondernemer. Ik kreeg in het traject alle gelegenheid mijn eigen punten in te brengen. Ellen is zeer deskundig, ervaren, rustig, flexibel, mensgericht. Ze is persoonlijk geïnteresseerd maar weet de juiste afstand te bewaren.

Peter, 43 jaar, Econometrist:

Mijn vraag was om beter in staat te zijn verantwoordelijkheden op de goede plek te laten en, wanneer nodig, beter neen te leren zeggen. Ik wil leren hoe ik situaties open kan onderzoeken en door kan vragen om het plaatje goed in beeld te krijgen. Tevens wil ik assertief zijn en zaken aan durven kaarten indien nodig. Nu, na het traject heb ik inzicht gekregen in mijn timemanagement en mijn zelfkennis vergroot. In lastige situaties word ik minder mijn emotie en blijf rustiger bij mijn kern waardoor mijn boodschap beter wordt ontvangen. Ik maak meer verbinding met de ander waardoor ik mijn invloed vergroot. Mijn volgende carrièrestap naar projectleider kan ik nu vol overtuiging zetten.

Marjolein, 40 jaar, Zorgsector:

Ik wil promotie maken naar een hogere functie en daarvoor wil ik leren mij sterker op een respectvolle manier te profileren. Als ik terugkijk op de coachingsperiode heb ik een behoorlijk proces doorgemaakt. Waar ik nu sta is voor mij heel duidelijk. Ook waar ik naar toe wil en wat ik nog te leren heb. Vóór de coaching zou ik zeggen dat ik iets niet kon en dat ik nog veel moet leren, ik plaatste mezelf onder de ander. Nu weet ik wat ik kan en welke mogelijkheden ik nog heb om te groeien. Ik plaats mezelf naast die ander. Ieder heeft zijn kwaliteiten. Nu is het goed om een compliment te krijgen alleen heb ik het niet nodig om mij staande te houden. Er is geen goed of fout. Ellen heeft me het gevoel gegeven samen te werken aan deze veranderingen en mij duidelijk gemaakt dat ik toch zelf een resultaat heb behaald. Tot en met de laatste sessie kwamen er door de methode die Ellen gebruikte nieuwe dingen naar voren die mij inspireerde om te investeren en te willen leren. Stiekem vind ik het jammer dat het nu al is afgelopen. 

Martin, 33 jaar, Onderwijs:

Het doel voor mijn coaching was verbaal en non verbaal rustig en niet dreigend te leren communiceren. Na een paar sessies had ik al een beter inzicht waar en wanneer mijn interactie met mijn gesprekspartners niet soepel verloopt. Ik ben nu goed in staat hierop te reflecteren en de stappen ter verbetering zelf te maken. De coach was zeer goed in staat om mij zodanig te triggeren dat ik heel veel zelf kon inzien. Zij bewoog mij ertoe om mijn schild te laten zakken en te ontdekken welke overtuigingen mij bezig hielden.

Annette, 44 jaar, Adviseur:

Door de verscheidenheid van onderwerpen in mijn werk is het belangrijk een goed overzicht te hebben en prioriteiten te stellen waar ik me aan houd. Dat lukte mij niet en dat gaf mij veel onrust. Nu aan het einde van het traject merk ik dat ik meer inzichten over mijzelf heb gekregen die ik goed in de praktijk kan toepassen. Ellen is iemand die je snel het gevoel geeft dat je jezelf kan zijn en dat alle fouten die je maakt er zijn om van te leren. Zij is een coach die je op een wonderbaarlijke wijze leert om diep in jezelf te kijken en dat levert zeer waardevolle inzichten op. Ook heb ik geleerd dat het een kwestie blijft van vallen en opstaan om tot een goed resultaat te komen. Maar door steeds te reflecteren kan juist een val leerzaam zijn.

Yasemin, 41 jaar, Huisarts:

Ik kwam bij Ellen met de vraag om zekerder over te komen, rust te creëren in mijn hoofd en mij minder bezig te houden met wat anderen van mij denken. Ik heb de verschillende doelen behaald, heb meer moed dan voorheen en durf conflicten aan te gaan. De sessies hebben zichtbaar effect. Ik heb veel meer zelfvertrouwen en rust gekregen en heb het gevoel dat ik alles aankan. Ellen heeft mij op mijn gemak gesteld en luisterde goed.