Betekenisvol leven? 

Je zit jezelf in de weg en je omgeving ziet onmachtig hoe jij jouw enthousiasme en levendigheid aan het verliezen bent. Op een gegeven moment ga je twijfelen aan jezelf en denk je dat je niets meer kunt…..

Ken je dat? Ik wel! Het was 2013, ik was net vijftig geworden, vanuit Rotterdam voor het eerst in mijn leven gaan samenwonen, en verhuisd naar het platteland. Mijn werk gaf me wel voldoening maar toch ontbrak er iets in en miste ik uitdaging. De vele veranderingen zorgden ervoor dat mijn lichaam alle registers opentrok om mij kenbaar te maken dat de overgang op haar hoogtepunt was aangebroken. Ik had een prachtig huis, geen acute financiële zorgen en een mooi sociaal leven maar ik was mijzelf kwijt. Mijn leven was overleven geworden, ik had geen horizon en wist niet hoe nu verder?

Heb je ondanks je werk en drukke sociale, sportieve leven toch een gevoel van leegte? Ben jij zonder werk thuis of toe aan meer diepte in je leven? Hoe krijg je een leven terug vol plezier, avontuur en zingeving? Hoe meer je van betekenis bent voor een ander of een groter doel, hoe meer voldoening en geluk je ervaart.

Betekenisvol leven betekent dat je voelt dat je er toe doet, dat je leven zin heeft. Bij betekenisvol leven start je met je af te vragen welke waarde jij kunt bijdragen aan het grote geheel waarvan we allemaal deel uit maken. Dat gaat veel verder dan zelf krijgen wat je wilt of je eigen behoeften vervullen. Als je een zinvol, betekenisvol leven leeft, ben je meer gericht op geven dan op halen.  Het betekent ook dat je uitdagingen aangaat en het soms even niet meer weet. Juist het toestaan dat je het even niet meer weet houdt je bij je hart. Je hart dat leidend is terwijl je ratio zorgt dat het voor elkaar komt.

Je onderzoekt wat belangrijk voor je is en hoe je dat kunt vormgeven. Betekenisvol leven is ook doelen stellen, uitdagingen aangaan. Gedurende je reis zal je ervaren dat je regelmatig buiten jouw comfortabele zone komt. Er is geen blauwdruk voor, je bouwt de brug terwijl je erover heen loopt. En zoals Martin Luther King ooit zei: “Je hoeft niet de gehele trap te zien om de eerste stap te zetten”.

Wat kan jouw leven betekenis kan geven? Hoe kun jij dat met jouw talent en kwaliteiten neerzetten?  Hoewel jij de stappen gaat zetten naar jouw essentie is het mooie dat je de unieke reis naar jouw levensopdracht, met al haar twijfels en hobbels, niet alleen hoeft te doen. Het grote geheel zal je meehelpen om de juiste mensen op je pad te brengen. En wellicht ben ik er een van……

In ieder geval kan je alvast het gratis stappenplan downloaden, de eerste stap van je reis naar je mooiste bestemming…..jouw essentie!

En kom je daar niet helemaal uit, schrijf je dan in om kans te maken op de 5 strategische sessies die ik maandelijks gratis weggeef. In een telefonisch maatwerk gesprek van 20 minuten laat ik je een grote stap voorwaarts maken. Mail om kans te maken naar ejgvandijk@floxcoaching.nl. 

Ben je nu al enthousiast om verder op maat begeleid te worden naar jouw droomleven? Dan kan ik je het volgende aanbieden:

E-coaching via mail:

Module 1  Waarom?

Module 2  Wat?

Module 3  Wie?

Module 4 Hoe?

Investering: Module 1 t/m 4: 125 euro per module.  Totaal alle modules: 425 euro.

Individuele 1 op 1 Skypesessies van 60 minuten,  maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 9 en 21 uur: 175 euro per sessie.